Veelgestelde vragen

Meidencoaching

Coach je als meidencoach ook jongens?
Omdat ik zelf drie mooie dochters heb en ook uit een gezin van drie meiden kom, was het voor mij een mooie en logische keuze om me te specialiseren in het coachen van meiden. Zodoende dat ik de Specialisatie tot Meisjescoach heb gevolgd, als aanvulling op mijn coachopleidingen. Dit betekent echter niet dat ik geen jongens wil of kan coachen. Heb jij een zoon en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen om te kijken of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen.

Ik ervaar problemen met het gedrag van mijn dochter, maar zij staat niet open voor coaching. Hoe ga ik hiermee om?
Je kunt jouw dochter niet dwingen om een coachtraject te volgen, ze moet het zelf willen. Uiteraard is het altijd mogelijk om een keer samen naar mijn praktijk te komen, zodat jouw dochter kan ervaren hoe ze het vindt. Mocht ze niet gecoacht willen worden, dan kan ik jou als ouder coachen. Ik geef je tips en handvatten hoe je om kunt gaan met je dochter. De kans is groot dat jouw dochter met haar gedrag iets spiegelt wat betrekking heeft op jouw eigen kindertijd en/of iets dat vandaag de dag (nog steeds) een thema voor jou is. Het is dus heel waarschijnlijk dat het gedrag van jouw dochter, doordat je zelf gecoacht wordt, ook verandert. In veel gevallen is het coachen van de ouder(s) al voldoende om de hulpvraag beantwoord te krijgen.

Wordt alles wat mijn dochter vertelt, gedeeld met mij als ouder?
Na elke sessie koppelen we terug aan de ouder(s) wat we hebben gedaan c.q. besproken. Ik laat de keuze bij het kind of zij het zelf wil vertellen, dat ik het doe of dat we het samen doen. De transparantie vind ik erg belangrijk, omdat ik wil dat jouw dochter zich veilig en vertrouwd blijft voelen bij mij. 

Mijn dochter is jonger dan 8, kunnen we dan geen gebruik maken van de coaching?
Ik coach geen kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Het kan wel zijn dat ik haar laat tekenen, zodat ik de boodschap uit de tekening aan jullie terug kan geven.

Opbouw coachtraject

Wat houdt het Ontmoetingsgesprek in?
Het Ontmoetingsgesprek is bedoeld om kort kennis met elkaar te maken en te ervaren of er een klik is. In een half uurtje bespreken we waar ik jou/jullie in kan begeleiden. Ondanks dat ik geen kosten voor het Ontmoetingsgesprek in rekening breng, verwacht ik wel dat je je goed voorbereidt op het gesprek, zodat we de tijd zo nuttig mogelijk kunnen besteden. Ik maak heel graag tijd vrij in mijn drukke agenda voor het gesprek en ik vertrouw er op dat je ook daadwerkelijk komt en én dat je serieus overweegt om een coachtraject te volgen.
Als tijdens het Ontmoetingsgesprek blijkt dat ik niet de uitgewezen persoon voor jou/jullie ben, dan zal ik dit altijd aangeven. Uiteraard denk ik graag mee welke vorm van hulp in dat geval passender is. 

Wat houdt een LEVel gesprek in?
Wanneer we besluiten om samen een coachtraject aan te gaan, dan plannen we een LEVel gesprek in. In dit gesprek gaan we dieper in op de hulpvraag. Wat speelt er? Wat heb je zelf al gedaan? Wat hoop je te bereiken door middel van het traject?
Wanneer dit gesprek van beide kanten positief is, dan zal ik een persoonlijk trajectvoorstel doen, waarin ik zal aangeven hoeveel sessies er naar verwachting nodig zijn en met welke hulpvraag we aan de slag gaan.

Hoe lang duurt een coachtraject?
Dit is afhankelijk van wat de hulpvraag is en wat we tegenkomen gaandeweg het traject. Ik heb een pakket samengesteld dat bestaat uit 4 sessies. Uiteraard kijk ik altijd naar wat jij nodig hebt en het kan zijn dat er meer of minder sessies nodig zijn. Ditzelfde geldt voor de tijd tussen de sessies. Soms is het fijn om elke week een afspraak te maken en een andere keer kan het fijner zijn om wat meer tijd tussen de sessies te plannen.

Wat is een terugkomsessie?
Als het niet meer nodig is dat ik als coach met jou/jullie meeloop, dan sluiten we het coachtraject af. Het is heel goed mogelijk dat je het op een bepaald moment prettig vindt om weer eens langs te komen. Als je een volledig traject bij mij hebt doorlopen, bied ik je de mogelijkheid om binnen 2 tot 6 maanden na afronding van het traject een terugkomsessie in te plannen, waarvoor ik 50% van het reguliere tarief hanteer. 

Kan er direct gestart worden met de coaching?
De coaching kan snel worden gestart, doordat ik geen wachtlijst hanteer. Samen vinden we vast snel een datum. 

Wanneer vindt de coaching plaats?
In overleg bepalen we welk moment het meest geschikt is. Wanneer ik jouw dochter coach, dan heeft het de voorkeur om dit onder schooltijd te doen. Ze kan dan gewoon spelen of sporten als ze uit school komt. De ervaring leert dat de meeste scholen hieraan meewerken. Het is ook mogelijk om de coaching op een zondag in te plannen.

Wat is de tijdsinvestering?
Dat is afhankelijk van hoe veel tijd jij er zelf in stopt. Vaak geef ik opdrachten waar je thuis mee aan de slag kunt gaan, zodat je ook daadwerkelijk de verandering teweeg gaat brengen. Hoe meer tijd jij er zelf in stopt, hoe meer jij uit het traject zult halen.

Resultaat coachtraject

Kun je me garanderen dat ik het gewenste resultaat bereik?
Als coach kijk ik een periode met jou/jullie mee. Ik stel vragen en koppel terug wat ik zie. Dit levert veel inzichten en zelfbewustzijn op. Ik draag geen oplossingen aan en neem geen verantwoordelijkheden van jou over. Hoe groot de stappen zijn die jij maakt, dat is afhankelijk van jouw eigen motivatie. In hoeverre wil je écht veranderen?

Wanneer is coaching niet voor mij geschikt?
Wanneer je op zoek bent naar een coach die jouw problemen kan oplossen, dan ben ik niet de juiste persoon voor jou. Door de coaching krijg je inzicht in patronen, gedragingen en gedachten. Hierdoor leer je je zelf goed kennen en dat is een belangrijke basis om dingen te kunnen veranderen. Als coach zet ik jou in beweging en stimuleer ik je om in beweging te blijven. Jij moet het alleen wel zelf doen én willen. Dat betekent dat je ook bereid bent om tijd en energie in jezelf te steken.

Blijft alles wat er besproken c.q. gedaan wordt vertrouwelijk?
Integriteit is voor mij enorm belangrijk. Je kunt er dan ook van op aan dat alles wat er besproken wordt, tussen ons blijft.
Dit is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om de referenties anoniem op mijn website te plaatsen.
Het is wel mogelijk dat ik bepaalde aspecten graag wil bespreken in mijn intervisiegroep of mijn docent, om ervaringen uit te delen. Uiteraard zal ik hier altijd toestemming voor vragen.

Kosten coachtraject

Kan ik in termijnen betalen?
Het is mogelijk om in meerdere termijnen te betalen. Bij het traject staat aangegeven in hoeveel termijnen je kunt betalen en dit wordt ook weergegeven op jouw trajectvoorstel op maat. 

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?
Wanneer je in loondienst bent, is het mogelijk dat jouw werkgever een Persoonlijk Opleidingsbudget ter beschikking stelt, waar je mogelijk (een deel van) de coaching mee kunt bekostigen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg, dan kan een deel vergoed worden, aangezien ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging BATC.

Ik wil heel graag gecoacht worden, maar het is op dit moment een te grote investering voor mij. Wat nu?
Zelf ben ik iemand die altijd in kansen en mogelijkheden denkt, dus we vinden vast een oplossing.
Eén keer per jaar stel ik een kosteloos traject beschikbaar voor mensen die het ontzettend hard nodig hebben, maar het simpelweg niet kunnen betalen. Mocht je iemand kennen die je het ontzettend gunt en die heel graag wil, neem dan contact met me op.