Over Annerieke

Avontuurlijk · Natuur · Nieuwsgierig · Energie · Rust · Inlevingsvermogen · Eigenheid · Kinderboeken · Enthousiast

Wie is Annerieke?

Je naam bepaalt voor een groot gedeelte je identiteit; wie je bent. Daarom stel ik me aan de hand van mijn initialen graag aan je voor:

Avontuurlijk: “Ga één keer per jaar naar een plek waar je nooit eerder geweest bent”.         
Dit advies van Dalai Lama volg ik graag op. Ik hou van reizen, nieuwe dingen ontdekken, ervaren en beleven. Daarom wil ik mijn drie dochters kennis laten maken met andere landen en culturen. Zodat ze de wereld én zichzelf beter leren kennen.

Natuur: wandelen of hardlopen in de natuur, zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken. Tijdens de coaching maak ik veel gebruik van (materialen uit) de natuur. Tevens werk ik veel met Krachtdieren.

Nieuwsgierig: ik ben altijd benieuwd naar de mens achter de mens. Wat drijft iemand? Wat heeft ervoor gezorgd dat iemand is zoals zij is?

Energie: als ik doe wat ik leuk vind en ik krijg er energie van, dan ben ik net een Duracell batterij. Ik vraag mezelf regelmatig af of iets energie oplevert of dat het energie kost en daar baseer ik mijn keuzes op. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik ondanks drie slecht slapende kinderen, me altijd goed staande heb weten te houden. 

Rust: ondanks dat ik beschik over een grote dosis energie, ben ik van nature een vrij rustig persoon. Die rust creëer ik ook in mijn coachsessies. 

Inlevingsvermogen: ik kan me goed in anderen verplaatsen en luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Ik wil dat jij je veilig voelt, zodat je open en eerlijk kunt zijn over hoe jij je voelt. Alle gevoelens mogen er zijn. Ik toon begrip en stel aanvullende vragen, maar ik los geen problemen voor jou op. De oplossingen moeten vanuit jezelf komen en daar draagt coaching zeker aan bij. 

Eigenheid: “het mooiste dat je kunt worden is jezelf”. Lange tijd had ik niet het lef om mijn puurheid te omarmen, waardoor mijn eigenheid
naar de achtergrond verdween. Nu ik mezelf weer durf te zijn met al mijn mooie en minder mooie kanten, laat het speelse en creatieve meisje zich weer zien. Regelmatig krijg ik te horen van mensen dat ze me puur vinden. Een mooier compliment kun je mij niet geven!

Kinderboeken: hier geef ik meer geld aan uit dan aan kleding. Er zijn zoveel mooie kinderboeken geschreven met waardevolle levenslessen en ik gebruik ze dan ook graag tijdens de coaching. Aan de hand van een boek is het vaak zoveel makkelijker om lastige thema’s zoals boosheid, de dood of jaloezie te bespreken. Mijn gevoelige dochter heeft een periode erg last gehad van woedeaanvallen. Boeken hebben haar enorm geholpen om te luisteren naar de signalen van haar lichaam. Sindsdien heeft ze nauwelijks meer uitbarstingen gehad. Je kunt misschien wel raden wat er bovenaan mijn bucketlist staat: het schrijven van een kinderboek.

Enthousiast: ik beschik over een grote dosis kinderlijk enthousiasme en geniet volop van het leven. Extra enthousiast word ik van: een boeket wilde bloemen geur van versgemalen gras bad met lavendelolie stedentrip schrijven net gewassen beddengoed  skiën boetiekjes spontane uitjes sushi hardlopen strandwandeling kopje koffie in de zon • 

     


Wat anderen over mij zeggen

Annerieke is iemand die het beste van zichzelf wil geven om anderen op weg te helpen. Ze is gepassioneerd, begripvol en heeft een groot inlevingsvermogen en een lieve uitstraling.     

Iemand die goed kan luisteren en dan samen naar mogelijkheden zoeken voor de volgende stap. Je bent betrouwbaar, enthousiast en hebt snel een klik met mensen.  

Annerieke is toegankelijk en ziet iemand zoals hij/zij daadwerkelijk is. Ze goed goed kaders neerzetten en daarmee werken.     

Geïnteresseerd in mensen en zijn/haar verhaal. Rustig, doordacht en mensgericht.

Annerieke is gedreven, duidelijk, punctueel en ze is altijd goed voorbereid. 

De rust die iemand bij jou ervaart en je vriendelijkheid zijn je grootste kwaliteiten. Je bent erg benaderbaar en een prettig persoon om mee samen te werken.  Bovendien kun je jouw ervaring met je eigen kinderen inzetten om anderen te helpen. 

Ik zie de sprankeling in je ogen, vooral als je bezig bent met je dromen. 

Je toont elke keer weer oprechte aandacht en interesse in mij. Je bent een rustpunt, betrouwbaar, attent en iemand waarbij je je snel op je gemak voelt. 

Avontuur

Energie

Liefde

Puur

Verbinding

Mijn kernwaarden

De waarden die mijn typeren zijn avontuur, energie, liefde, puur en verbinding. Deze kernwaarden vormen de basis voor Lev & Beleven en zie je in de coachingssessies en workshops terug.

Avontuur: om te kunnen groeien, moet je de stap nemen om op reis te gaan. Om te gaan ontdekken, om te vallen en weer op te staan. Uit je comfort zone komen. Niet weten wat je te wachten staat. Je overgeven aan het avontuur. 
Energie: me fit en vitaal voelen is heel belangrijk voor me. Wanneer je energie niet goed stroomt, kun je lichamelijke en/of mentale klachten krijgen.
Liefde: alles is liefde en zonder liefde kun je niet leven. Ieder mens heeft liefde nodig. Liefde die je ontvangt van en geeft aan anderen én liefde die je geeft aan jezelf. 
Puur: de wereld zou er een stuk mooier uitzien wanneer iedereen zijn of haar pure ik zou mogen en kunnen zijn. Wanneer die pure ik gezien en gehoord wordt, durf je jezelf te zijn, waardoor je het verschil kunt maken voor jezelf én voor de ander.
Verbinding: iedereen maakt altijd onderdeel uit van een familiesysteem. Of je het nu wilt of niet, je blijft altijd aan elkaar verbonden. Het creëren van verbindingen staat centraal. De verbinding met jezelf, maar ook met de ander. Daarom werk ik in mijn coaching ook met het kind en de ouder(s).

“Jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van een ander…“

…zei de docent van de coachopleiding die ik volgde. Zó, die kwam binnen. Slechts tien woorden die enorm van betekenis waren en nog steeds zijn. Ze gaven me het laatste zetje dat ik nodig had om écht voor mezelf te durven kiezen.

Het meisje van toen
Als klein meisje was ik energiek, sociaal, lief, vrolijk en enthousiast. Ik hield van tekenen, knutselen en schrijven. Aan elke vakantie hield ik wel een penvriendin over en aan vriendinnen schreef ik kantjes vol over wat ik meemaakte.
De liefde voor kinderen zat er al vroeg in; ik vond het heerlijk om te moederen over mijn poppen en in elke vriendenboekje antwoordde ik op de vraag wat ik later wilde worden: mama en kleuterjuf. Toen ik ouder was, paste ik veel op buurkinderen. Na mijn HBO studie heb ik een aantal maanden in Guatemala gewoond en werkte ik in een dagopvang voor kinderen.

Mijn onbevangenheid werd kleiner, naarmate mijn wereld groter werd. Ik was me steeds bewuster van iedereen om me heen en ging mezelf steeds meer vergelijken met andere kinderen. Er was altijd wel iemand die mooier kon tekenen, harder kon lopen of hogere cijfers haalde. Door de ander op de voorgrond te plaatsen, verdween ik langzamerhand meer naar de achtergrond. Hierdoor wist ik niet meer goed wie ik was, wat ik voelde of wat ik zelf wilde. Ik deed enorm mijn best om het ideale schoolkind, dochter en vriendin te zijn, zodat ik niemand teleur hoefde te stellen. Aan mijn drang naar vrijheid en avontuur durfde ik niet toe te geven, omdat ik niet wilde dat mijn ouders zich zorgen zouden maken.
Mijn creativiteit werd door mijn onzekerheid enorm gerend. Ik vond het té spannend om uniek te zijn en mezelf te laten zien.

Het zorgde er zelfs voor dat ik stopte met de sport waar ik veel plezier in had én goed in was. Onze turngroep was geselecteerd om aan wedstrijden mee te doen. Ik kroop ineen bij de gedachte dat alle ouders, broers en zussen naar mij zouden kijken. Niet meedoen was geen optie en dus stopte ik, met pijn in mijn hart.

In mijn rapport stond steevast dat ik verlegen was. Het zorgde ervoor dat ik elke keer bevestigd werd in wie ik dacht dat ik was; een verlegen meisje. Hierdoor kroop ik steeds meer in mijn schulp. Als we naar een verjaardag gingen waar ik weinig mensen kende, bleef ik veilig bij mijn ouders zitten. In de klas waande ik me het liefste onzichtbaar. Als ik het antwoord wist op een vraag, durfde ik mijn vinger niet op te steken, zelfs niet als ik zeker wist dat het goed was.

Regelmatig voelde ik me onbegrepen en eenzaam, ondanks dat ik thuis en in mijn omgeving veel liefdevolle mensen om me heen had.
Toen ik tien was overleed mijn opa, met wie ik twee handen op één buik was. Ik was ontroostbaar. Toch liet ik mijn tranen niet zien, omdat ik mij moeder niet nog verdrietiger wilde maken. Dus in plaats van mijn tranen te delen, huilde ik mezelf elke avond in slaap.

De vrouw van nu
Een aantal jaren geleden realiseerde ik mij dat het anders moest. Ik had drie jonge kinderen, kreeg al jarenlang veel te weinig slaap, had een groot sociaal netwerk en runde samen met mijn man een eigen bedrijf dat steeds groter werd.

Mijn betrokkenheid en loyaliteit zorgden ervoor dat ik nog steeds vooral aan het geven was. Doordat mijn aandacht volledig naar de ander uitging, was ik de aandacht voor en het contact met mezelf redelijk kwijt geraakt. Kortom; alle ingrediënten waren aanwezig om een burn-out te kunnen krijgen.

De afgelopen jaren ben ik mezelf daarom echt centraal gaan stellen. Nieuwe kennis opdoen en mezelf ontwikkelen, geeft mij veel energie en daarom heb ik verschillende (coach)opleidingen gevolgd en ben ik heel veel gaan lezen. Stapje voor stapje vond ik mezelf weer terug. Mijn eigen ik, die ik in de loop van de jaren behoorlijk kwijt was geraakt.

De vrouw van toen is weer het kleine meisje dat ze ooit was; het meisje dat doet wat zij leuk vindt en waar zij goed in is. Mijn talenten hebben de ruimte om er weer volop te mogen zijn. Ik ervaar meer rust in het moederschap en dat zorgt ervoor dat ik meer kan genieten. Hierdoor geef ik mijn kinderen de ruimte om ook echt kind te kunnen en mogen zijn: speels, onbevangen en onbezorgd.
En dat gun ik jou als moeder en jouw dochter ook!

Herken jij je jezelf en/of je dochter in het meisje van toen?
De kracht en het vertrouwen die ik mezelf heb terug gekregen, geef ik heel graag door!
Want was is er nou mooier dan samen te kunnen groeien?