Mijn ontdekkingsreis

•Mijn rugzak•

Opleidingen en cursussen

Master Holistisch Kindertherapeut, specialisaties lichaamsgericht en systemisch werken – De Regenboog Academy – afgerond
Specialisatie tot Meisjescoach – Elske Kolkman – 2021 afgerond
Licentietraining tot KRAGT trainer – Suzanne Stikvoort Coaching & Training – 2021
Kind van 9-Expert – De Jutter Coaching – 2021
Kindertekeningen Lezen en Begrijpen – Eveline Ruitenberg – 2021
Psychosociale Basisvaardigheden – Con Amore – 2020 afgerond
Kindercoach opleiding – De Magie van Kindercoaching – 2020 afgerond
Post HBO Professioneel Coach – De Balansgroep – 2019 afgerond
Workshop Ik ben 9 – Bauke Borsboom – 2019
Kind en Voeding – Start2Move – 2015
HBO Organisatiepsychologie – NCOI – 2014 afgerond
• HBO Loopbaanadvisering – NCOI – 2011 afgerond
HBO Personeelsmanagement – ICM – 2011 afgerond
HBO Commerciële Economie – Hanzehogeschool – 2003 afgerond

Daarnaast volg ik regelmatig webinars over werkvormen en thema’s waar kinderen en ouders tegenaan lopen.
Het meeste heb ik echter geleerd als mama! Met drie meiden kun je me gerust een ervaringsexpert noemen ;).

Volg je hart, het weet de weg

En dat deed ik, ruim drie jaar geleden. Door het zien van die ene advertentie van een Coachopleiding die op mijn tijdlijn voorbij kwam.
Mijn hart maakte direct een sprongetje en vertelde me: dit wil ik doen!

Met drie kleine kinderen en een dynamisch en sterk groeiend bedrijf, dat ik samen met mijn man runde, was de tijd voor mezelf schaars.
Alles en iedereen kwam altijd eerst, waardoor ik weinig tijd voor mezelf had. En dat terwijl me-time zo belangrijk is. Het maakt mij een leukere mama, vrouw, dochter, vriendin, zus en collega.
Studeren levert mij veel energie op en door het volgen van de opleiding, werd ik gedwongen om meer tijd voor mezelf te nemen. 
Ik kon veel redenen bedenken om de studie nog niet te volgen: het was niet het juiste moment, ik had er geen tijd voor, het zou ten koste gaan van mijn gezin, ik kon minder met vriendinnen afspreken en zo kan ik nog wel even doorgaan.   
Dit keer besloot ik niet te luisteren naar alle stemmetjes in mijn hoofd en alle goedbedoelde adviezen (kun je niet beter op een ander moment beginnen, zou je niet voor een bekender opleidingsinstituut kiezen..). Ik luisterde naar datgene wat mijn hart me vertelde en schreef me in voor de opleiding. 

Het bleek een keerpunt in mijn leven, in een periode waarin ik vooral in mijn hoofd zat. Ondanks dat ik echt een gevoelsmens ben, had mijn ratio de overhand genomen. Het was een overlevingsstrategie om de tropenjaren te kunnen overleven. 

Toen ik het landweggetje van het landgoed waar ik de studie volgde in reed, voelde ik in alle vezels van mijn lijf dat ik de juiste keuze gemaakt had.

Tijdens de coachopleiding ben ik zelf ook gecoacht. Het zal je vast niet verbazen als ik je vertel dat mijn coachvraag luidde: hoe kan ik meer naar mijn gevoel luisteren? En dat is gelukt! Mede door de opleiding heb ik geleerd om weer op mijn gevoel te durven vertrouwen en mijn hart te volgen. Gelukkig kende het de weg nog!