Coaching voor meiden

Lieve meid,

ik weet hoe ingewikkeld het leven met momenten kan zijn op jouw leeftijd. Je wilt graag aardig gevonden worden en ook doen wat je zelf wilt. Je wilt graag bij de groep horen en ook jezelf zijn.

Weet dat ik er voor je ben. Dat je het niet alleen hoeft te doen.

“Ik kan net zo goed dood zijn, niemand mist mij”. 

Bovenstaande uitspraak past bij een 9-jarig meisje, maar kan op jou heftig overkomen.
Langzaamaan zie je jouw dochter veranderen. Je ziet dat ze niet lekker in haar vel zit. Ze is sneller boos en gefrustreerd en trekt zich steeds vaker terug. Je wilt niets liever dan haar helpen, maar je weet niet goed hoe. Je hebt het gevoel dat de afstand tussen jullie juist alleen maar groter wordt en dat het steeds lastiger wordt om haar te bereiken.

Rond de leeftijd van 9 jaar verandert er veel voor jouw dochter. Ze ontwikkelt haar eigen ik. Haar wereld wordt groter en ze wil het graag zelf gaan ontdekken. Dit betekent dat ze steeds meer behoefte heeft aan haar eigen ruimte. Waar ze voorheen nog alles van je aannam, zet ze zich nu tegen je af en heeft ze continu een weerwoord en grote mond. Dit kan voor jou als ouder, en vooral als moeder, enorm frustrerend zijn. In plaats van dat je met elkaar in gesprek komt, eindigt het steevast in ruzie.

Het is een lastige periode voor jou als ouder, maar óók voor je dochter. Ze is terecht gekomen in een oerwoud vol emoties. Ze wil graag aardig gevonden worden en haar zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn afhankelijk van de goedkeuring van anderen. Vriendschappen worden ingewikkelder, geheimen zijn niet meer veilig en er is steeds meer sprake van buitensluiting. Ook kunnen oude angsten weer terug komen. Enerzijds is jouw dochter dus al een grote meid, anderzijds is ze weer het kleine meisje dat haar ouder(s) ontzettend nodig heeft.

Mijn Pure-ik traject voor meiden 8-12 jaar

Wanneer we in overleg besluiten dat ik alleen jouw dochter ga coachen, dan kun je kiezen voor Mijn Pure-ik traject. Aan de hand van creatieve, avontuurlijke en passende werkvormen, leert jouw dochter haar uniekheid te omarmen. Door het ontdekken en inzetten van haar talenten, wordt je dochter sterker en dat zorgt ervoor dat ze meer vertrouwen en geloof in zichzelf krijgt.
Aan het eind van elke sessie, koppelen we aan jou terug wat we hebben gedaan en besproken.  Wanneer je de wereld door de ogen van je dochter gaat bekijken, leer je namelijk ook heel veel over jezelf. 

Inhoud Mijn Pure-ik traject

Mijn Pure-ik traject bestaat uit:
Intakegesprek met ouder(s) 
2 sessies met jouw dochter
1 sessie met moeder en dochter
Evaluatiegesprek met ouder(s)
Terugkomsessie binnen 2 tot 6 maanden
Mogelijkheid om tussentijds contact te hebben via de mail of app
Na elke sessie mag jouw dochter een cadeautje uitzoeken uit de schatkist 

Kosten €645,- (betaling ineens of in maandelijkse termijnen) incl. btw.

Hoe veel sessies nodig zijn, hangt uiteraard af van de hulpvraag. Na het intake gesprek volgt een trajectvoorstel.
Therapeutisch tekenen en de holistische massage zijn methodieken die ik inzet tijdens het traject, omdat ze heel waardevol zijn voor kinderen.
Het is ook mogelijk om een losse sessie (€79,-) te boeken voor je dochter.

Voor het coachen van kinderen is -indien mogelijk- toestemming van beide ouders nodig.

Beleving van andere ouders 

“Onze 8-jarige dochter is gecoacht door Annerieke. Het is prachtig om te zien dat onze dochter is veranderd van een vrij gesloten persoon naar een meisje die zich durft te uiten en zichzelf durft te zijn. Wij als ouders hadden vooraf zelf al veel geprobeerd om onze dochter hierbij te helpen. Met de tips en handvatten van Annerieke kunnen we nu zelf onze dochter stimuleren zichzelf te zijn”. 

“Nadat wij met een aantal gedragsvraagstukken zaten, raadde Annerieke ons aan om samen met haar een Droomboom te tekenen. Ik ben zelf nogal nuchter ingesteld en ben daardoor best sceptisch, maar wilde alles proberen. Achteraf gezien ben ik heel blij dat we het gedaan hebben. Je komt tot inzichten waar je anders niet tot gekomen zou zijn en het laat je op een andere wijze kijken naar de tekeningen van je kind. Annerieke kan iemand echt op haar gemak stellen en mijn kind kan dan ook niet wachten om weer een keer naar haar toe te gaan”.