KRAGT training

Wat houdt de training in?

De KRAGT (Kind, Relatie, Anderen, Globe, Toekomst) training is een krachtige groepstraining voor kinderen van 9 t/m 11 jaar. Door de diversiteit aan onder andere systemische werkvormen, leert een kind verbinding te voelen tussen hoofd, hart en handen. Hierdoor wordt een kind zich bewust van de talenten, kwaliteiten en eigen kracht en ontstaat er meer (zelf)bewustzijn. 

Inhoud training

De inhoud van de KRAGT training is grotendeels gebaseerd op het systemisch gedachtengoed. Een kind maakt deel uit van verschillende systemen, zoals een gezin, familie, vrienden, school en de sportclub. De plek en/of het gedrag van jouw kind kan per systeem verschillen. Zo kan jouw kind thuis de jongste zijn en moeite hebben om zich verstaanbaar te maken, terwijl het op school de oudste is en daar de boventoon voert. Door de training leert jouw kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen de verschillende systemen. 

Tijdens de training worden diverse onderwerpen behandeld. Zo gaan we onder andere aan de slag met het aangeven van grenzen: hoe geef je jouw grenzen aan en kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?
Tevens gaan we creatief aan de slag met de (verborgen) talenten, kwaliteiten en emoties. Aan de hand van visualisatieoefeningen, wordt contact gemaakt met de intuïtie. 

Door de groepsdynamiek leren kinderen van elkaar, is er veel (h)erkenning en kan er in een veilige omgeving worden geoefend met alles wat aandacht nodig heeft. Het kind leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, de sociale vaardigheden en het zelfbewustzijn, wat een stevige basis is voor de verdere ontwikkeling. Jouw kind leert door de training zijn/haar (kern)kwaliteiten beter te gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Ervaring van andere kinderen 

“Mijn dochter van bijna 9 heb ik in de ‘kragtige’ trainingen echt zien groeien. Wat mooi om op deze jonge leeftijd al zo veel inzichten over jezelf te mogen zien. Het creatieve, het spel en de open veilige sfeer die Annerieke neerzet, dragen echt bij aan de zelf gekozen doelen. Dank Annerieke. Ik gun alle kinderen rond deze leeftijd deze en jouw training!”

“Mijn kind heeft de KRAGT training bij Lev & Beleven gevolgd. Wat een waardevolle training. Op een hele leuke, positieve wijze werden de kinderen bewust gemaakt van hun eigen unieke zelf, hun kracht en het mogen aangeven van hun grenzen. Het is bovendien een hele creatieve, inspirerende omgeving. Annerieke heeft een zachte en rustige energie, waarmee ze een vertrouwde en veilige omgeving creëert. Ze heeft een talent om de kinderen te zien, ook mijn dochter heeft ze echt gezien. Ze vond het een feest om erheen te gaan!”

“Mijn dochter ging even door een lastige tijd. Wij als ouders wilden haar graag helpen maar stonden emotioneel te dichtbij.
Vanaf het moment dat ze de Kragt training ging volgen stond ze ook echt in haar kracht. Voor mijn dochter was het traject een feestje, ze heeft zo enorm genoten. Het is echt spelend leren!
Annerieke verdient alle lof, we zijn echt meer dan tevreden.”

Praktische informatie

Duur: 4 lessen van 2,5 uur
Groepsgrootte: 
maximaal 6 kinderen
Leeftijd: 9-11 jaar
Prijs:
€ 197,- (inclusief materialen, drinken, fruit, lekkers en btw)
Betaling in 2 termijnen is mogelijk. Wil je hier gebruik van maken, laat dit dan bij de aanmelding weten. 

Is deze training iets voor jouw kind? Stuur me dan een bericht, zodat je op de hoogte gehouden kunt worden van nieuwe data.

Je bent verlegen en mag jezelf meer laten zien

Elk jaar las ik het terug in mijn rapport. En als je het maar vaak genoeg leest of hoort, dan ga je er zelf in geloven. Het werd mijn eigen waarheid.

Het heeft lang geduurd voordat ik mezelf durfde te laten zien en mijn uniekheid heb omarmd. De kracht en het zelfvertrouwen die ik terug heb gevonden in mijzelf, geef ik heel graag door aan jouw kind.

Ik ben heel trots dat ik -als eerste KRAGT licentietrainer van Zwolle- de waardevolle training mag geven.

Ik kijk er naar uit om jouw kind te mogen ontmoeten en samen op avontuur te gaan!