Moedercoaching

Lieve mama,

Kijk eens om je heen. Je gezin, je werk, het huishouden…jij houdt alles op de been.
Altijd ben je voor anderen aan het zorgen. Wanneer zorg je voor jezelf? Is dat vandaag of wordt dat toch weer morgen. Als jij loslaat heb je beide handen vrij!

En die ontspannen mama? Dat ben JIJ!

Moeder zijn

Als je het mij vraagt, is het één van de meest waardevolle en tevens één van de lastigste gebeurtenissen die je mag overkomen. Het leven is in veel opzichten maakbaar en controleerbaar. Zo anders is het met kinderen. Je krijgt er nou eenmaal geen gebruiksaanwijzing bij.

We leven in een hectische tijd. Je things-to-do lijstje komt nooit af en je moet van jezelf altijd heel veel, maar je wil ook vooral heel veel. Je wilt de perfecte mama zijn, carrière maken, de leuke vrouw voor je partner zijn, tijd doorbrengen met je familie en vriendinnen, een creatieve klassenouder zijn, de mama die elke zaterdag langs het hockeyveld staat. En oh ja, ook nog tijd voor jezelf. En laat die tijd voor jezelf er nu regelmatig bij inschieten…

Wat wil jij jouw kinderen meegeven in het leven?
Welk voorbeeld wil je geven?
Wil je dat ze zich jou later herinneren als de moeder die altijd maar aan het werk was? 

Liefde voor jezelf is tijd voor jezelf.

Het moederschap gaat niet om perfectie, het gaat om aandacht en liefde voor je kinderen én voor jezelf.
Als mama mag je je kwetsbaarheid laten zien. Je eigen pure ik, die fouten maakt, die geen extreem hoge eisen aan zichzelf stelt, die zichzelf centraal stelt. Die zichzelf waardeert, zodat jij de kracht uit jezelf kan halen.

Mijn Energieke-ik traject voor moeders

Soms heb je van die momenten dat je minder lekker in je vel zit. Je vindt je baan niet zo leuk meer, het moederschap valt je zwaar, je hebt het gevoel dat je altijd achter de feiten aanloopt en dat je structureel tijd tekort komt. Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf en toch staat jouw dag volledig in het teken van het gezin. Zodra iedereen in bed ligt en je even een momentje voor jezelf hebt, ontbreekt de energie om nog iets leuks te gaan doen. Het is niet meer dan normaal dat je deze momenten af en toe hebt. Dit is nou eenmaal de definitie van leven. Een ander verhaal wordt het wanneer deze situatie de overhand krijgt en het je leven beheerst. Je snakt naar tijd voor jezelf, maar het lukt je niet om deze tijd te nemen.

Je rol als moeder kost je veel moeite en soms weet je het gewoon even niet meer. Je weet dat het anders moet, maar je weet niet hoe. In Mijn Energieke-ik traject draait het volledig om jou. Waar krijg jij energie van? Hoe kun jij voor jezelf kiezen en gaan staan?
Ik werk systemisch, wat betekent dat we terug gaan naar het gezin waarin jij bent opgegroeid. Welke prachtige kwaliteiten heb jij van huis uit mee gekregen, maar ook welke belemmerende overtuigingen die ervoor zorgen dat je (nog) niet jouw eigen dromen kunt realiseren. We kijken naar de impact vanuit de geboortepsychologie. Daarnaast werk ik veel lichaamsgericht, onder andere door het geven van een holistische massage of een voetreflexmassage, waardoor je (onbewuste) blokkades kunt oplossen en de energie weer beter kunt stromen. Een methodiek die ik veel gebruik is therapeutisch tekenen, waardoor je bewust wordt wat er zich in jouw onbewuste afspeelt.
Vanuit mijn holistische visie heb ik een brede kijk en ervaring, waardoor we samen bepalen waar we mee aan de slag gaan en welke invalshoeken het beste bij jou passen. 

Inhoud Mijn Energieke-ik traject

Mijn Energieke-ik traject bestaat uit:
1 LEVel gesprek, waarin we bespreken waar je tegenaan loopt 
4 sessies van circa 1,5 uur. Hierin gaan we aan de slag met wie jij bent, wat je wilt en hoe jij je dromen kunt realiseren

Terugkomsessie binnen 2 tot 6 maanden
Mogelijkheid om tussentijds contact op te nemen via de mail of app

Kosten: € 597,- (betaling ineens of in maandelijkse termijnen) incl. btw

Beleving van een andere moeder

“Ik ben bij Annerieke terecht gekomen via de verpleegkundige in mijn ziekenhuis. Er waren een aantal dingen waar ik tegenaan liep nadat ik de diagnose kanker had gekregen. Na alle behandelingen en operaties ging het best goed, maar ik merkte dat ik toch vast liep op sommige stukken. Ik had moeite om voor mezelf te kiezen, leren omgaan met mijn beperkingen en acceptatie van die beperkingen in mijn nieuwe leven. Door Annerieke ben ik anders gaan kijken naar mijn gedrag en ze heeft mij echt een spiegel voorgehouden. Ik ben nu veel bewuster van de keuzes die ik maak en waar ik mijn energie in wil steken. Ze heeft me geholpen om vaker te kiezen voor mezelf en om te kijken en werken aan de doelen die ik wil bereiken”.