Coaching

Coaching

Wat houdt coaching bij Lev & Beleven in?

Soms heb je van die momenten in je leven dat je het niet meer weet. Je loopt vast. Je voelt dat het anders moet, maar weet niet hoe. Het kan dan prettig zijn dat een coach – een gelijkwaardige gesprekspartner zonder oordeel- een korte periode met je meeloopt.
Coaching is een effectieve vorm van begeleiding en vergroot het zelfvertrouwen, de persoonlijke groei en het biedt ondersteuning bij het behalen van jouw doelen. Als coach draag ik geen oplossingen aan en begeleid ik je om op een andere manier naar het probleem te kijken. Dit levert jou veel inzichten op. Vaak ben je je niet eens bewust van bepaalde patronen, overtuigingen en gedragingen. Omdat elk persoon uniek is, wordt een coachtraject volledig op jou afgestemd.

” Mijn kind is lastig”

Dit hoor ik ouders regelmatig zeggen en je kunt het als ouders inderdaad zo ervaren.  
Kinderen zijn alleen niet lastig, ze hebben jou als ouders iets te vertellen door de last die zij dragen. 
Jouw dochter kan gedrag laten zien waar onverwerkte pijn of emoties van jou als ouder onder zitten, die vaak opgedaan zijn in je eigen kindertijd. Als ouder ben je je hier vaak niet eens bewust van. Jouw dochter spiegelt jou hierin. Dit doet zij uit liefde.
Het kan voor jou alleen heel lastig zijn om het te zien en de boodschap te begrijpen, omdat je als ouder heel dicht bij je kind staat.

Het is enorm krachtig dat je op mijn website terecht bent gekomen, omdat dit waarschijnlijk betekent dat je aan het kijken bent naar coaching. Als jij openstaat voor jouw eigen kind stuk, dan sta je ook meer open voor jouw dochter. En hierin toon jij op jouw beurt weer enorme liefde voor jouw dochter!

Jouw dochter is niet haar gedrag 

Samen gaan we kijken naar wat er achter de hulpvraag schuilgaat. Soms lijkt er niet zoveel aan de hand te zijn, maar kan er best veel onder zitten.
In veel gevallen heeft de hulpvraag betrekking op jouw dochter, omdat zij bepaald gedrag laat zien waar je haar als ouder moeilijk mee kunnen helpen. Het is goed om je te realiseren dat jouw dochter niet haar gedrag is, maar dat hier een behoefte onder zit. In dit geval is het gedrag van jouw dochter het uitgangspunt van de coaching. Vanuit hier gaan we terug naar de oorzaak.

Het kan zijn dat de klacht van jouw dochter los staat van jou, al is dit zelden het geval. Bepaalde patronen kunnen van generatie op generatie onbewust doorgegeven worden. Het is daarom heel goed mogelijk dat we constateren dat jij als ouder zelf nog iets te doen hebt waar het gaat om onverwerkte pijn of emoties. We gaan hier dan eerst mee aan de slag. Vaak is dit ook de sleutel in de verandering van het gedrag van jouw dochter. 

Voel je welkom voor een kop koffie of thee!

Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is om toe te geven dat je er zelf niet meer uitkomt. Hierdoor kun je een enorme drempel ervaren met betrekking tot het vragen om hulp. Dat je openstaat voor coaching, is al een hele belangrijke eerste stap die je hebt genomen. Om de volgende hobbel bij je weg te nemen, nodig ik je uit voor een vrijblijvend Ontmoetingsgesprek in mijn praktijk. In dit gesprek kunnen we van beide kanten ervaren of we een goed gevoel bij elkaar hebben. Dit is wat mij betreft essentieel, anders gaan we samen niet het gewenste resultaat bereiken. Mocht ik niet de aangewezen persoon zijn om jullie te helpen of we constateren gedurende het traject dat er gespecialiseerde hulp nodig is, dan zal ik jullie altijd doorverwijzen. Daarin mag je me op mijn blauwe ogen vertrouwen!
Wanneer we wel besluiten om met elkaar aan de slag te gaan, dan volgt een uitgebreid LEVel gesprek. In het LEVel gesprek gaan we dieper op het probleem in en aan de hand van dit gesprek, stel ik een persoonlijk coachtraject samen. Je kunt hier meer over lezen bij de Veelgestelde Vragen

Coaching voor grote en kleine meiden

Ik ben opgegroeid in een meidengezin en ben nu zelf ook mama van 3 meiden.
Omdat ik zelf alles doorleeft heb als meisje, jonge vrouw en mama, weet ik als geen ander hoe jij je kunt voelen. Onzeker, eenzaam, verdrietig, teleurgesteld.
Ik heb zelf ervaren hoe lastig het is om mijn eigen keuzes te maken, positief te denken over mezelf, mijn grenzen aan te geven en voor mezelf te zorgen. Hier worstel ik als mama ook nog regelmatig mee.

Ik gun jou liefde voor jezelf, zelfvertrouwen,  acceptatie en leeuwinnenkracht. Zodat jij jezelf kunt zijn én durft te laten zien!
De kracht en het vertrouwen dat ik in mezelf heb terug gevonden, geef ik heel graag aan meiden, jonge vrouwen en mama’s door.