juli 9, 2023

Paardencoaching

Mijn voeten zakten dieper weg in de modder naarmate ik verder de bak in liep. Voor Q bleef ik staan. Ik raakte hem aan. Heel even maakten we oogcontact en toen draaide hij zijn hoofd weg.

“Klopt het dat je veel bezig bent met de buitenwereld?”
BAM. Het was de spijker op zijn kop.

Hoe hard ik ook mijn best deed, het lukte niet om écht contact te maken met Q. Zijn blik bleef afgewend -gericht op alles om ons heen- behalve op mij. En die was best confronterend kan ik je vertellen. Het voelde als een afwijzing. Hij raakte direct de pijn uit mijn kindertijd.

Paardencoaching. Het stond al lang bovenaan mijn Leven is Beleven wensenlijstje.
En toch was het er nog nooit van gekomen. Tot gisteren….

Ik had voor mezelf een ‘issue’ bedacht waar ik antwoord op hoopte te krijgen. Op het moment zelf besloot ik het echter helemaal los te laten en te zien wat het paard mij te ‘vertellen’ had.
En toen was daar die vraag van Jacqueline. Het raakte direct de kern. Mijn belemmerende overtuigingen. Het werd me gisteren nogmaals heel duidelijk gemaakt toen ik daar voor het paard stond.

Paarden zijn heel intuïtief en laten feilloos zien hoe het écht met je gaat. Door wat ze laten zien met hun gedrag, word je je bewust van je eigen gedrag, gevoelens en de energie en lichaamstaal die je uitstraalt.

Na jarenlang bezig te zijn geweest met persoonlijke ontwikkeling, ben ik nu zover dat ik mezelf heb geaccepteerd. Ik kan oprecht zeggen dat ik niet vaak meer onzeker ben over wat ik vind, denk, zeg of hoe ik eruit zie. En dat geeft veel rust.
Op zakelijk vlak is het echter een ander verhaal. Hierin durf ik nog niet helemaal voor mezelf te staan.
Als ik terug kijk op mijn ontdekkingsreis, heb ik het meeste gehad aan de ervaringen die niet altijd met onze ratio te verklaren zijn: de intuïtieve coachsessies, holistische massages, voetreflexmassages, (familie)opstellingen en therapeutische tekensessies.

Q liet me gisteren zien dat het tijd is om uit mijn comfortzone te stappen. Dat ik me meer mag uitspreken en me niet meer tegen hoef te laten houden door mijn eigen belemmerende overtuigingen.
Hij nodigde me uit om op zakelijk vlak keuzes te maken die bij mij passen. En dat betekent dat ik me wil me omringen met mensen die bij mij passen en visa versa. Ik wil vrouwen (mannen zijn ook meer dan welkom 😉) begeleiden om het onderbewustzijn, waarin je herinneringen, gevoelens, dromen, verlangens, blokkades en overtuigingen zijn opgeslagen, naar het bewustzijn te halen. Die zijn niet altijd tastbaar, verklaarbaar of met je hoofd te redeneren, maar kunnen wel een enorme impact op je leven hebben of verandering in de weg staan.
Als ik iets wil begrijpen, dan is dat vanuit nieuwsgierigheid en interesse. En niet omdat ik het voor mijn gevoel uit moet leggen of wil bewijzen aan de buitenwereld.

Het betekent dat ik terug mag gaan naar de basis, de puurheid, de kern, het voelen, het leven in het nu. Net als de paarden. Ik mag dingen ervaren, zonder het altijd te hoeven verklaren.
Ik hoef maar één persoon te overtuigen en dat ben ik zelf.